My podávame s hranolkami, ryžou, zemiakmi, alebo v pšeničnej placke. Mäsko je výborné, jemne pikantné a ultrarýchle.
Potrebujeme:
500 g kuracie prsia
1 lyžicu paradajkového pretlaku alebo kečupu
1-2 strúčiky cesnaku pretlačené
Červená paprika (pikantná aj sladká)
Sójová omáčka 2-3 lyžičky
100 ml oleja
Soľ, čierne korenie, oregano, bazalka prípadne iné korenie
Môžeme pridať aj zeleninu – papriku, pór, kapiu
Postup:
Kuracie mäso nakrájame na rezance, ochutíme soľou, koreninami. Pridáme všetky ostatné prísady (okrem sójovej omáčky) a premiešame. Necháme chvíľku odstáť (netreba dávať do chladničky).
Zahrejeme si panvicu s mäsko (aj s marinádou) srudka orestujeme, kým sa mäso nezatiahne. Teplotu nesťahujeme, aby mäsko nepustilo šťavu, inak by sa začalo dusiť a nebolo by také výborné. Nakoniec prelejeme sójovou omáčkou, ešte chvíľku premiešame a odstavíme. Netreba ničím podlievať, mäsko bude krásne šťavnaté. Mäsko môžeme restovať aj so zeleninou, alebo len tak. Podávame s prílohou podľa chuti.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)