Určite aj vy poznáte klasický recept – plnenú kapustu. Rozhodla som sa vyskúšať malú obmenu a namiesto klasickej hlávkovej kapusty som použila čínsku kapustu. S týmto druhom kapusty bola príprava nielen omnoho jednoduchšia, ale vďaka jemnej štruktúre listov bol aj výsledok veľmi chutný. Odteraz budem plnenú kapustu pripravovať už len takto! :-)
Potrebujeme:
1 väčšiu hlávku čínskej kapusty
300-400 g mletého morčacieho mäsa (príp. iné mäso)
80 g varenej ryže
Čerstvé bylinky nasekané nadrobno (petržlenová vňať, kôpor, zelená cibuľka)
2 lyžice mlieka
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 cibuľu
Soľ a čierne korenie
Na restovanú zeleninu:
1 cibuľu
1 mrkvu
1 červenú papriku
2 paradajky (môžeme ich olúpať alebo
1-2 strúčiky cesnaku
1 lyžicu petržlenovej vňate
Soľ, čierne mleté korenie, sladkú papriku
Rastlinný olej
Postup:
Morčacie mäso zmiešame s cibuľou nakrájanou nadrobno. Pridáme varenú ryžu, nasekané bylinky a dochutíme soľou a korením.
Všetko dôkladne premiešame a pridáme mlieko.
Pripravíme si zeleninu na náplň. Cibuľu, papriku a paradajku nakrájame nadrobno, mrkvu postrúhame.
Na troche rastlinného oleja opražíme cibuľku, pridáme mrkvu, papriku, paradajku a pretlačený cesnak. Nakoniec pridáme aj bylinky, ochutíme soľou a korením a všetko spolu orestujeme na panvici.
Čínsku kapustu rozdelíme na jednotlivé listy, ktoré budeme plniť.
Listy vložíme do hrnca, zalejeme vriacou a počkáme 5 minút. Potom vodu scedíme a listy vyberieme a necháme chvíľu vyschnúť.
Na každý list navrstvíme menšie množstvo náplne a zrolujeme. Ak je kapustný list naspodu stále príliš tvrdý, môžeme ho trochu rozklepať klasickým kladivkom na mäso.
Plnené listy preložíme do misy, na vrch navrstvíme restovanú zeleninu, podlejeme vodou a prikryjeme pokrievkou. Privedieme do varu, potom znížime teplotu a varíme 30-40 do mäkka.
Jedlo je pripravené. Môžeme preliať obľúbeným dressingom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: rutxt