Výborné mäsko, ktoré sa rozpadá na jazyku. Jemne pikantné a úžasne šťavnaté!
Potrebujeme:
8 plátkov bravčovej krkovičky
10-12 strúčikov cesnaku
Soľ
2 veľké cibule
Na marinádu:
4 lyžice oleja
4 lyžice sójovej omáčky
10 lyžíc pikantného kečupu (môžete požiť aj jemný)
1 lyžicu medu
1 lyžicu sladkej mletej papriky
1 lyžičku čierneho korenia
Potrebujeme:
Mäso si naklepeme, osolíme, potrieme prelisovaným cesnakom a pokladáme na vymastený pekáč. Mäso zakryjeme nakrájanou cibuľou. Zo všetkých prísad na marinádu vymiešame jednotnú zmes a zalejme s ňou mäsko s cibuľkou. Dáme upiecť do rúry cca na 1 – 1,5 hod pri 180 stupňov. To je všetko – máme hotovú krásne šťavnatú krkovičku, ktorá sa rozpadá na jazyku zo super omáčkou … podávame s ryžou, alebo zemiačkami.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: smakmojegodomu