Úžasne šťavnaté krkovička z rúry: Takúto chutné a šťavnaté mäsko som ešte nikdy nejedla!

Výborné mäsko, ktoré sa rozpadá na jazyku. Jemne pikantné a úžasne šťavnaté!

Ak hľadáte recept, ktorý spojí šťavnatosť mäsa s výraznou chuťou a jednoduchou prípravou, jemne pikantná krkovička pečená na cibuli je tou pravou voľbou.

 

 

Vďaka kombinácii korenín a sladkastej cibule vznikne jedlo, ktoré poteší nielen milovníkov klasickej kuchyne, ale aj tých, ktorí si radi doprajú jemne pikantný zážitok.

Ideálna voľba na nedeľný obed, rodinné posedenie či sviatočný stôl – krkovička pečená týmto spôsobom vás prekvapí dokonalou chuťou a jednoduchou prípravou.

Potrebujeme:

8 plátkov bravčovej krkovičky

10-12 strúčikov cesnaku

Soľ

2 veľké cibule

Na marinádu:

 

 

4 lyžice oleja

4 lyžice sójovej omáčky

10 lyžíc pikantného kečupu (môžete požiť aj jemný)

1 lyžicu medu

1 lyžicu sladkej mletej papriky

1 lyžičku čierneho korenia

Potrebujeme:

Ak máme mäso vcelku, najskôr si ho nakrájame na plátky.

 

 

Mäso si naklepeme, osolíme a potrieme prelisovaným cesnakom.

Takto pripravené mäsko môžeme chvíľu nechať odležať v chladničke, prípadne rovno pokladáme na vymastený pekáč.

Mäso zakryjeme nakrájanou cibuľou.

 

 

Zo všetkých  prísad na marinádu vymiešame jednotnú zmes.

Zalejme s ňou mäsko s cibuľkou.

Dáme upiecť do rúry cca na 1 – 1,5 hod pri 180 stupňov.

 

 

To je všetko – máme hotovú krásne šťavnatú  krkovičku, ktorá sa rozpadá na jazyku zo super omáčkou … podávame s ryžou, alebo zemiačkami.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes