Ak hľadáte recept, ktorý spojí šťavnatosť mäsa s výraznou chuťou a jednoduchou prípravou, jemne pikantná krkovička pečená na cibuli je tou pravou voľbou.
Vďaka kombinácii korenín a sladkastej cibule vznikne jedlo, ktoré poteší nielen milovníkov klasickej kuchyne, ale aj tých, ktorí si radi doprajú jemne pikantný zážitok.
Ideálna voľba na nedeľný obed, rodinné posedenie či sviatočný stôl – krkovička pečená týmto spôsobom vás prekvapí dokonalou chuťou a jednoduchou prípravou.
Potrebujeme:
8 plátkov bravčovej krkovičky
10-12 strúčikov cesnaku
Soľ
2 veľké cibule
Na marinádu:
4 lyžice oleja
4 lyžice sójovej omáčky
10 lyžíc pikantného kečupu (môžete požiť aj jemný)
1 lyžicu medu
1 lyžicu sladkej mletej papriky
1 lyžičku čierneho korenia
Potrebujeme:
Ak máme mäso vcelku, najskôr si ho nakrájame na plátky.
Mäso si naklepeme, osolíme a potrieme prelisovaným cesnakom.
Takto pripravené mäsko môžeme chvíľu nechať odležať v chladničke, prípadne rovno pokladáme na vymastený pekáč.
Mäso zakryjeme nakrájanou cibuľou.
Zo všetkých prísad na marinádu vymiešame jednotnú zmes.
Zalejme s ňou mäsko s cibuľkou.
Dáme upiecť do rúry cca na 1 – 1,5 hod pri 180 stupňov.
To je všetko – máme hotovú krásne šťavnatú krkovičku, ktorá sa rozpadá na jazyku zo super omáčkou … podávame s ryžou, alebo zemiačkami.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)