Príloha aj hlavný chod z jedného plechu. Vyskúšajte šťavnaté mäsko zapečené so zemiakmi, cibuľkou a syrom. Jednoducho vynikajúca večera, ktorú viete pripraviť skutočne rýchlo a jednoducho. Overený receptík od mojej skvelej svokry.
Potrebujeme:
500 g bravčového prípadne aj hydinového mäsa nakrájaného na tenšie plátky (môžeme si aj zľahka naklepať)
Soľ, čierne mleté korenie a cesnakový prášok
1 ks červenej cibule nakrájanej na kolieska
2 paradajky nakrájané kolieska
250 g majonézy alebo kyslej smotany
100 g strúhaného syra + syr na posypanie zemiakov
5 zemiakov nakrájaných na kolieska
Slnečnicový olej
Petržlenovú vňať nakrájanú nadrobno (voliteľné)
Postup:
Rúru nastavíme na 190 stupňov. Mäso posypeme soľou, korením a cesnakovým prášok. Na niekoľko minút odložíme bokom.
Syr (100g) zmiešame s majonézou.
Plech na pečenie potrieme olejom. Na spodok uložíme plátky zemiakov nakrájané na tenké kolieska, posypeme trochou soli a syrom, pokračujeme plátkom mäsa, vrstvou cibule, paradajkou a nakoniec majonézovo-syrovou zmesou. Takto tvoríme na plechu jednotlivé ostrovčeky, ktoré ukladáme na plech vedľa seba.
Plech vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov približne 1 hodinu. Nakoniec mäso ozdobíme nadrobno nakrájanou petržlenovou vňaťou. Dĺžka pečenia záleží aj od druhu zvoleného mäsa.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)