Kto by nemal rád starú dobrú klasiku – zemiakové placky. Tentokrát vám prinášame recept s chutným vylepšením – kyslou smotanou a čerstvou petržlenovou vňaťou. Oplatí sa vyskúšať.
Potrebujeme:
6 stredne veľkých zemiakov
1 vajce
2 lyžice hladkej múky
150 g kyslej smotany
Soľ a korenie podľa chuti
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
2 lyžičky najemno nasekanej petržlenovej vňate (príp. kôpru)
Olej
Postup:
Zemiaky umyjeme, ošúpeme a nastrúhame na hrubom strúhadle. K zemiakom pridáme vajce, múku, smotanu. Dochutíme soľou a korením.
Zmes dôkladne premiešame. Na panvici rozpálime olej a vyprážame na ňom placky z oboch strán dozlatista.
Podávame s kyslou smotanou, posypané nasekanou petržlenovou vňaťou.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: vk