Karfiol je vynikajúca zelenina z ktorej sa dá vykúzliť množstvo skvelých jedál. Ak chcete vyskúšať niečo iné, ako vysmážaný karfiol, prinášame vám tip na skutočne výborný pokrm – chrumkavý karfiol pečený so syrom a smotanou.
Potrebujeme:
Menšiu hlávku karfiolu
5 vajec
100 ml mlieka
200 ml smotany 10%
2 lyžičky parmezánu
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
50 g strúhaného syra (Gouda)
Trochu strúhanej mozzarelly
Soľ
2 lyžice nasekanej petržlenovej vňate
3 krajce chleba – rozmixované na drobnú drť
1-2 lyžice múky
Postup:
Karfiol uvaríme v osolenej vode domäkka. V miske vyšľaháme žĺtky s mliekom, smotanou, múkou a syrmi (časť parmezánu si odložíme na neskôr).
V inej miske vyšľaháme bielky na tuhý sneh a následne ho vmiešame do žĺtkovej zmesi. V tejto zmesi obalíme uvarený karfiol.
Potom karfiol preložíme do zapekacej misy a nanesieme naň zvyšok zmesi. Nakoniec karfiol posypeme chlebíkovou drťou, petržlenovou vňaťou a posypeme zvyšným parmezánom.
Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov približne 20 minút, alebo kým povrch karfiolu nie je zlatistý.
Vyberieme z rúry a môžeme podávať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: coolinarika