Holúbky naplnené zmesou húb a ryže s absolútne dokonalou chuťou.
Potrebujeme:
400 g nasekanej cibule
250 g ryže
2 veľké mrkvy nastrúhanej
450 g húb nasekaných a zľahka podusených s trochou soli
2-3 lyžice paradajkového rpetlaku
250 ml vývaru
100 ml oleja
Soľ, korenie, petržlenovú vňať
2 lyžice múky
1 hlávku kapusty
Postup:
Na 50 ml oleja si orestujeme cibuľku, pridáme ryžu a zalejeme 50 ml vody, necháme variť niekoľko minút, kým ryža neabsorbuje všetku vodu. Pridáme vývar, zeleninu, huby a dochutíme. Keď zmes trochu vychladne, pridáme dve lyžice múky.
Hlávku kapusty (ideálne novej) ponoríme do vriacej vody a potom len oddeľujeme jednotlivé listy a plníme ich pripravenou zmesou.
Na dno hrnca môžeme uložiť zvyšnú kapustu, uložíme rolky podlejeme paradjkovým pretlakom zmiešaným s vodou a zvyšným olejom. Varíme na slabom plameni asi 1,5 hodiny.