Vynikajúci dezert z jabĺčok, maslových sušienok a lahodného pudingového krému. Čerešničkou na torte je sladká prikrývka zo strúhaného kokosu, ktorá tomuto dezertu dodáva nefalšované zimné čaro.
Potrebujeme:
6 stredne veľkých jabĺk
Maslové sušienky (24 ks)
Krém:
750 ml mlieka
2 vajcia
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
200 g cukru
1 vanilkový cukor
75 g hladkej múky
75 g masla
Náplň:
50 g nasekaných vlašských orechov
50 g sušených hrozienok
1 lyžicu marhuľového džemu
½ lyžičky mletej škorice
Na posypanie:
Kokos
Postup:
Jablká ošúpeme, prekrojíme na polovice a vyberieme jadro. Jablká preložíme do väčšieho hrnca, zalejeme vodou a pridáme 2 lyžice cukru. Preložíme na plameň a varíme 10-15 minút, aby nám jablká zmäkli – dávame však pozor, aby sa jabĺčka príliš nerozvarili. Necháme vychladnúť.
Pripravíme si krém. Vajcia rozdelíme na bielky a žĺtky. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh. Postupne pridáme žĺtky, oba druhy cukru, mlieko a múku. Zmes premiestnime na mierny plameň a za stáleho miešania varíme, kým hmota nezhustne. Potom zložíme z plameňa a vmiešame maslo. Necháme chvíľu vychladnúť.
Orechy zmiešame so škoricou, nasekanými hrozienkami, džemom a škoricou.
Jabĺčka naplníme orechovou plnkou a položíme na sušienku, aby plnka ostala vo vnútri.
Formu na pečenie vyložíme sušienkami, navrstvíme tenkú vrstvu krému a na krém položíme sušienku s jabĺčkom. Môžeme posypať trochou škorice.
Na jabĺčka navrstvíme zostávajúci krém a vrch posypeme strúhaným kokosom. Vložíme do mrazničky stuhnúť.
zdroj: coolinarika