Tento recept mám veľmi rada, pretože rizoto je vždy výborné a hotové doslova bez práce. odporúčam aj na bežné varenie ryže, ak máte pocit, že sa ryža zvykne pripáliť, alebo je zlepená a rozvarená.
Potrebujeme:
1 hrnček ryže
2 hrnčeky vody
1 väčšiu cibuľu
olej
2 zelené papriky
3 paradajky
1/2 vrecka pol vrecka mrazenej zeleniny (podľa chuti),
400 g konzerva bravčové mäso vo vlastnej šťave (ideálne domáca) – môžete použiť aj kuracie mäsko alebo pripraviť aj bez mäska 400g
Vegeta na dochutenie
Syr
Postup:
Cibuľku speníme, prisypeme ryžu a orestujeme, zalejeme 2 hrnčekmi vody. Pridáme zeleninu, mäso, dochutíme vegetou. Zakryjeme pokrievkou a vložíme do rozohriatej rúry na 180 °. Pečieme 1 hodinu.
Môžeme posypať syrom a môžeme podávať.
Rizoto je krásne šťavnaté a výborné, inak ho už roky nerobím.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)