Tieto rezne voláme aj Tatranské mäsko alebo rezne podľa Tatrancov. Je to výborné – na jazyku sa rozpadajúce a lahodné mäsko zapečené s lečom, syrom a šľahačkou. Veľká mňamka takmer bez práce.
Potrebujeme:
5 ks bravčových rezňov
1 menší pohár leča
5 plátkov syra
150 g strúhaného syra
8 plátkov slaniny
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
200 ml smotany na šľahanie (prípadne podľa potreby)
Soľ a korenie
Voliteľné: zemiaky
Postup:
Bravčové mäso ochutíme soľou a korením. Plátky následne uložíme na pripravený plech a najskôr na ne navrstvíme plátok slaniny, syr a lyžicu leča. Nakoniec posypeme strúhaným syrom, podlejeme smotanou a prikryjeme alobalom. Pečieme pri teplote 200 stupňov asi 40-45 minút. Potom alobal zložíme a necháme zapiecť dozlatista.
Ja som piekla na plechu aj so zemiaky – na vymastený plech som najskôr rozložila vrstvu zemiakov osolených a nakrájaných na kolieska. Recept môžete robiť aj s kuracím mäskom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)