Jahodová misa so smotanovým Salkom: Tento 5- minútový krém si určite zapíšte, je výborný do letných dezertov!

Výborný dezert za studena. Jahodová misa plná mliečneho krému a so sladučkými jahodami.

Výborný dezert za studena.

 

 

Jahodová misa plná mliečneho krému a so sladučkými jahodami.

Potrebujeme:

250 g piškót

250 g smotany na šľahanie

50 g Salka

50 ml čerstvého mlieka

50 g práškového cukru (alebo podľa chuti)

150 g jahôd

Mlieko na pokropenie sušienok

Práškový cukor podľa chuti

Voliteľné:

 

 

strúhaný kokos

strúhaná čokoláda

mandľové lupienky

čokoládová poleva

Postup:

Do misy nalejeme smotanu s práškovým cukrom a začneme šľahať.

 

 

Kým šľahačka ešte nie je celkom tuhá, prilejeme mlieko a kondenzované mlieko.

Zmiešame do jednotného krému.

Dobré je miešať ručne cuktárskou silikónovou špachtličkou (ako keď vmiešate sneh do cesta) – tak, aby vznikla krémová jednotná hmota.

Jahody umyjeme a nakrájame na menšie kúsky (pár jahôd nechajte na ozdobu).

 

 

Na dno misy navrstvite sušienky.

Následne pokvapkané mliekom a krém zmiešaný s kúskami jahôd.

Potom opäť vrstva sušienok, krém a nakoniec jahody na ozdobu.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: blog.giallozafferano.it

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes