Tento zákusok odporúčame ako top dezert ku Dňu matiek. Načo kupovať drahé bonboniéry, keď ten najlepší dezert pod slnkom viete pripraviť hneď na celý plech?
Potrebujeme:
6 bielkov
200 g kr. cukru
200 ml mlieka
50 g kokosu
100 g polohrubej múky
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
½ bal. prášku do pečiva
Krém:
6 žĺtkov
2 val. Vanilkového pudingu
4 lyžice hladkej múky
10 lyžíc kr. cukru
1 l mlieka
250 g masla
200 ml smotany na šľahanie
Na posypanie:
Kokos
Postup:
Bielky vyšľahnáme na tuhý sneh, ku koncu primiešame cukor a sypké prísady – múku s práškom do pečiva (použijeme všetky prísady okrem mlieka). Cesto navrstvíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre na 200 stupňov. Keď dáme cesto do rúry, teplotu znížime na 180 stupňov a pečieme asi 15 minút. Cesto po upečení prelejme horúcim mliekom.
Na krém si uvaríme pudingový krém. V 200 ml mlieka rozmiešame žĺtky, múku, pudingový prášok, cukor. Zvyšok mlieka preložíme na plameň a necháme zovrieť. Potom zložíme z plameňa, vmiešame žĺtkovú zmes a dobre rozmiešame. Preložíme opäť na plameň a za stáleho miešania uvaríme hustý puding a necháme vychladnúť.
Zmäknuté maslo si našľaháme a po lyžičkách vmiešame do pudingu, nakoniec primiešame aj vyšľahanú šľahačku – všetko premiešame vareškou do jednotného krému. Krém navrstvme na vychladnuté cesto a posypeme kokosom. Môžeme dozdobiť orieškami.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: coolinarika