Chutná večera, ktorú vyčarujete zo zvyškov od nedeľného obeda – konkrétne zo zemiakovej kaše. Všetci vieme, že zemiaková kaša je najlepšia čerstvá a predstava jej opakovaného podávania na večeru či na druhý deň, nás príliš neláka. My vám ukážeme, ako zužitkovať zvyšky zemiakovej kaše z nedeľného obedu a premeniť ich na čerstvé a lahodné jedlo.
Potrebujeme:
3 šálky zemiakovej kaše
3 šálky postrúhaného syra
1 vajce
3 lyžice jarnej cibuľky
3 lyžice hladkej múky + ½ šálky hladkej múky na obaľovanie
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Olej na vyprážanie
Postup:
Vo väčšej miske zmiešame kašu, vajíčko, syr, nasekanú jarnú cibuľku a 3 lyžice múky.
Poriadne premiešame, aby sa všetky ingrediencie spojili. Potom zmes rozdelíme na 12 porcií – najskôr vytvoríme guľôčky a potom placky hrubé cca 1 centimeter).
Pripravené placky opatrene obalíme v zvyšnej hladkej múke. Na panvici rozohrejeme olej a postupne vypražíme všetky placky, kým nie sú na povrchu krásne zlatisté a chrumkavé.
Servírujeme s kyslou smotanou a jarnou cibuľkou.
Prajeme vám dobrú chuť. :-)
zdroj: justataste