Výborné a hlavne rýchle jedlo, ktoré pripravíte na panvici doslova za minútku. Podľa chuti ich môžete mať viac, alebo menej pikantné, je to len a len na vás. :-)
Potrebujeme:
6 plátkov bravčového karé
8 strúčikov cesnaku
1 veľkú cibuľu
3/4 l mäsového vývaru (alebo bujón rozmiešaný vo vode)
olej
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Soľ, korenie, červená paprika sladká aj štipľavá
Čierne korenie a biele korenie celé
Na zahustenie:
Pálivý kečup – cca 2 lyžice (prípadne aj sladký, je to na vás)
Horčica – cca 1 lyžica (nie kopcovitá)
Voda
Hl. múka
Postup:
Bravčové plátky karé naklepeme a len na krajoch zľahka narežeme, aby sa nám mäso nekrútilo. Z oboch strán osolíme, okoreníme a potrieme roztlačeným cesnakom.
V panvici si rozohrejeme trochu oleja, na ktorom osmažíme do zlatej farby nakrájanú cibuľu.
Okorenené mäso potom sprudka orestujeme z oboch strán. Podlejeme vývarom asi do 3/4 mäsa a zľahka dusíme do mäkka.
Omáčku zahustíme vodou, v ktorej si rozmiešame kečup, horčicu a múku. Necháme všetko prevariť a môžeme zložiť z plameňa.
Podávame so zemiakmi a volským okom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)