Sedliacka bieda: Jedno fantastické jedlo podľa našich babičiek, vyjde vás len na pár drobných!

Fantastický obed za pár centov podľa našich babičiek. Všetko, čo potrebujete určite nájdete vo vašej kuchyni.
[mashshare]

Fantastický obed za pár centov podľa našich babičiek. Všetko, čo potrebujete určite nájdete vo vašej kuchyni.

Potrebujeme:

4 stredne veľké uvarené zemiaky (varíme v slanej vode s celou rascou)

2 hrnčeky uvarenej cestoviny (široké rezance, kolienka, alebo inej cestoviny – varíme v slanej vode)

3 hrnčeky kyslej kapusty – ideálne domácej, ak je príliš kyslá prepláchneme

1 väčšiu cibuľu

100 g slaninky

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 hrnček nakrájanej údenej krkovičky – alebo párkov, klobásy či iného mäska…

soľ, korenie, rasca, vegetu a červenú papriku

Olej

Postup:

Uvarené zemiaky scedíme, pridáme červenú papriku a zľahka popučíme.

Na panvici opražíme na oleji nakrájanú cibuľku, pridáme kyslú kapustu, chvíľu restujeme a potom podlejeme troškou vody. Necháme podusiť asi 15 min, alebo kým sa neodparí tekutina.

Samostatne opečieme slaninu nakrájanú na  kocky s mäsom (krkovička, párky, klobáska), potom vmiešame do kapusty, pridáme cestoviny, zemiaky. Všetko si doslolíme a dokoreníme, premiešame a dozdobíme petržlenovou vňaťkou.

Podávame s kyslými uhorkami.

Prajeme vám dobrú chuť!  :-)

Miška T.

Najlepšie recepty na dnes