Fantastický obed za pár centov podľa našich babičiek. Všetko, čo potrebujete určite nájdete vo vašej kuchyni.
Potrebujeme:
4 stredne veľké uvarené zemiaky (varíme v slanej vode s celou rascou)
2 hrnčeky uvarenej cestoviny (široké rezance, kolienka, alebo inej cestoviny – varíme v slanej vode)
3 hrnčeky kyslej kapusty – ideálne domácej, ak je príliš kyslá prepláchneme
1 väčšiu cibuľu
100 g slaninky
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 hrnček nakrájanej údenej krkovičky – alebo párkov, klobásy či iného mäska…
soľ, korenie, rasca, vegetu a červenú papriku
Olej
Postup:
Uvarené zemiaky scedíme, pridáme červenú papriku a zľahka popučíme.
Na panvici opražíme na oleji nakrájanú cibuľku, pridáme kyslú kapustu, chvíľu restujeme a potom podlejeme troškou vody. Necháme podusiť asi 15 min, alebo kým sa neodparí tekutina.
Samostatne opečieme slaninu nakrájanú na kocky s mäsom (krkovička, párky, klobáska), potom vmiešame do kapusty, pridáme cestoviny, zemiaky. Všetko si doslolíme a dokoreníme, premiešame a dozdobíme petržlenovou vňaťkou.
Podávame s kyslými uhorkami.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Miška T.