Fantastický recept ako z gréckej taverny. Dajte ho ku grilovaným pochúťkam a buďte si istí, že tatárska omáčka a kalorická majonéza ostanú bez povšimnutia.
Potrebujeme:
50 dkg prírodného jogurtu alebo grécky jogurt
2 šalátové uhorky
4 strúčiky cesnaku
1 lyžičku kôpru
1 lyžicu olivového oleja
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 čajovú lyžička mäty
polovica citróna – šťavu z neho
korenie
soľ
Postup:
Ak máte grécky jogurt je to jednoduché – ak máte prírodný jogurt, dajte ho gázy alebo hustého sita a nechajte 2-3 hodiny odkvapkať. Potom dôkladne umyjeme uhorku, olúpeme a nakrájame alebo nastrúhame na veľmi drobné rezančeky. Pridáme citrónovú šťavu a olivový olej, kôpor, mätu a riadne zamiešame. Tzatziki podľa chuti osolíme a okoreníme. (Pre ochucovanie od oka odporúčam použiť soľničku a koreničku, mierne osoliť a okoreniť povrch, aby zrnká bola viditeľné na povrchu, ale nie príliš nahustené pri sebe, potom zamiešať a ešte raz zopakovať).
Prajeme vám dobrú chuť! :-)