Rajčinová polievka je pre mnohých jednou z najobľúbenejších polievok vôbec a ja patrím medzi jej najväčších fanúšikov. Keď som našla tento perfektný nápad na jej servírovanie, neodolala som a hneď som ho musela vyskúšať. A aký bol výsledok? Najlepšia a najchutnejšia rajčinová polievka, akú som kedy jedla. A pritom som som ju pripravovala tak, ako vždy. Jediné, čo sa zmenilo, bol spôsob servírovania. Napokon pozrite sa sami! :-)
Potrebujeme:
Maslo
Väčšiu žemľu
Rajčinovú polievku
Toastový syr (prípadne iný syr podľa chuti)
Postup:
Zo žemle odrežeme vrch a nožom vyberieme vnútro tak, aby ostalo vcelku. Vnútro žemle vymažeme maslom a do vnútra vložíme 4 plátky toastového chleba. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 190 stupňov 10 minút.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Kým sa bochník pečie v rúre, prerežeme mäkkú striedku. Striedku natrieme zo všetkých strán maslom a potom vložíme medzi dve polovice dva plátky toastového syra. Potom zložíme ako sendvič a smažíme z oboch strán na masle.
Žemlu vyberieme z rúry, do vnútra nalejeme polievku a ako prílohu podávame opečenú striedku so syrom.
Pozrite si celý postup prípravy v krátkom videu.