Tieto zemiaky som skúsila prvýkrát minulý rok a odvtedy iné francúzske zemiaky nerobím. Všetci pýtajú len tieto. Je to sýte, lacné a veľmi, veľmi chutné jedlo.
Postup:
2 kg zemiakov (varených v šupke) – nakrájaných na kolieska
0,5 kg mletého mäsa (nie príliš tučného)
1 rajčinu nakrájanú
0,4 kg syra tehly
1 smotana na varenie
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 šampiňóny v plechovke
2 stredné cibule
Grilovacie korenie
Lyžice masti
Postup:
Mleté mäso si orestujeme na masti, okoreníme, pridáme šampiňóny, cibuľu nakrájanú na polovičné kolieska a rajčinu.
Všetko chvíľu dusíme, až kým mäsko nezhnedne. Potom zalejeme smotanou a premiešame. Zemiaky uvarené v šupke nakrájame do pripravenej mäsovej zmesi, do ktorej primiešame aj polovicu nahrubo nakrájaného syra.
Všetko dobre premiešame a zvyškom syra všetko posypeme. Pripravujeme vo vyššom pekáči a všetko v ňom dáme zapiecť vyhriatej do rúry (170-180 stupňov) do zlatista. Pekáč netreba prikrývať.
Podávame so zaváranými uhorkami.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)