Tento recept máme veľmi radi. Rezne nie sú nasiaknuté olejom, mäsko je krásne šťavnaté a namiesto trojobalu sú v vo fantastickom zemiakovo-syrovom cestíčku.
Potrebujeme:
500 g bravčových alebo kuracích rezňov
Soľ, čierne mleté korenie
4 stredne veľké zemiaky
4 vajcia (veľkosť S)
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
2 lyžice hladkej múky
3-4 lyžice strúhanky
Olej
50 g strúhaného syra
Postup:
Mäsko si zľahka naklepeme a ochutíme soľou a korením.
Zemiaky ošúpeme, nastrúhame a scedíme prebytočnú šťavu, ktorá z nich vytečie. Pridáme vajcia, soľ a strúhanku. Premiešame, aby sme získali jednotnú zmes. Mäsko obaľujeme najskôr v múke a potom v cestíčku tak, aby bolo celkom pokryté v zmesi – každý kúsok.
Preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a cestíčkom ešte môžeme opraviť „odkryté“ časti mäska, pokvapkáme olejom. Dáme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 35-40 minút pri teplote 180 stupňov. Posledných 5 minút pečenia posypeme strúhaným syrom.