Táto sviatočná plnka je najlepšia, akú poznám. Prababička do nej vždy pridávala aj žihľavu – tú mladú jarnú a plnka je vďaka nej ohromne chutná. Kto tento recept nepozná, odporúčam vyskúšať. Je to skutočne lahôdka, na Veľkú noc u nás nemôže chýbať!
Potrebujeme:
10-12 rožkov
8 žĺtkov
8 bielkov
1 Maslo
Soľ,mleté čierne korenie
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Majorán drvený
Mletý zázvor
Štipku muškátového orieška
Mladú žihľavu
Údené mäso
Bravčovú masť na vymastenie pekáča
Postup:
Najskôr si klasickým spôsobom pripravíme údené mäsko – povaríme ho vo vode, potom vyberieme nakrájame na kocky a vývar necháme- Neskôr s ním prelejeme rožky.
V samostatnej miske si maslo (Heru a žĺtky vymiešame, pridáme podľa chuti soľ, korenie, rozdrvenú majoránku, mletý zázvor, muškátový oriešok, umytú a nejemno nasekanú mladú žihľavu, postupne pridávame na kocky nakrájané rožky, ktoré polievame vývarom a aj mäsko nakrájané na kocky. Všetko premiešame.
Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a zľahka vmiešame do hmoty.
Vložíme do vymasteného pekáča.
Pečieme dozlatista.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
autor: Majka C.