Čo kúsok, to dokonalá chuť – každá takáto muffinka chutí ako mini torta. Neskutočne lahodná dobrota, najlepšie muffiny, aké som kedy ochutnala!
Potrebujeme (na 8 košíkov):
60 g masla izbovej teploty
0,5 balenia vanilkového cukru
50 g práškového cukru
2 vajcia
100 g polohrubej múky
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 lyžička prášku do pečiva
1 lyžica mlieka
1 lyžička kakaa
1 pohár odkvapkaných čerešní
krém:
25 g vanilkového pudingového prášku
30 g cukru
250 ml mlieka
125 g masla izbovej teploty
Čokoládová poleva:
125 g čokolády na varenie
1 lyžica oleja
Postup prípravy
Z mliek a pudingu uvaríme puding podľa návodu na obale.Uvarený puding prekryjeme fóliou aby sa nevytvorila koža, prípadne z času na čas premiešame.
Maslo si ušľaháme s cukrom a s vanilkovým cukrom do peny, potom postupne vmiešame vajcia. Po dôkladnom vymiešaní pridáme preosiatu múku s práškom do pečiva.
Do muffinovej formy poukladáme košíčky a tie do 1/2 naplňte pripraveným cestom.
Do zvyšného cesta primiešajte kakao a mlieko. Potom kakaové cesto rovnomerne navrstvíme na bledé cesto. Do každého košíčka vtlačíme 2 – 3 odkvapkané čerešne a dáme piecť do vyhriatej rúry na 15 minút. Skontrolujeme špáradlom.
Maslo izbovej teploty ušľaháme spolu s cukrom do peny. Potom pridáme po lyžičkách vychladnutý puding. Vymiešame hustý a ľahký krém.
Krém pomocou cukrárskeho vrecka navrstvíme na každý košíček. Potom dáme stuhnúť do chladničky asi na 1 hodinu.
Na polevu si rozpustíme čokoládu s olejom a keď mierne vychladne, jednoducho do nej namočíme každý košíček.