Nepečený dezert plný tvarohu a kokosu s chrumkavým prekvapením vo vnútri. Pripravíte ho za pár minút.
Potrebujeme:
500 g tvarohu (obsah tuku 5-9%)
100 g práškového cukru – namiesto cukru môžeme použiť med
180 g strúhaného kokosu
40 g lieskových orieškov
Postup:
V miske vyšľaháme tvaroh s cukrom. Do tejto hmoty primiešame aj väčšinu kokosu – zvyšný kokos použijeme na obaľovanie.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Z tvarohovo-kokosovej hmoty formujeme guľôčky veľkosti vlašského orecha. Do vnútra každej guľôčky vtlačíme lieskový oriešok.
Nakoniec obalíme každú guľôčku v strúhanom kokose, preložíme na plech alebo misu a na niekoľko hodín odložíme do chladnučky stuhnúť.
Servírujeme v papierových košíčkoch.
Prajeme vám dobrú chuť!
zdroj: liveinternet