Vynikajúci dezert, ktorým ulahodíte aj tým najnáročnejším maškrtníkom. Lahodná chuť nadýchanej šľahačky a čerstvých jahôd sa v tomto dezerte dokonale dopĺňa s nápaditou prezentáciou v ozdobných pohároch na víno. A hoci to môže znieť neuveriteľne, na jeho prípravu skutočne potrebujete len tri ingrediencie.
Potrebujeme:
Šálku nakrájaných jahôd
Šálku smotany na šľahanie (33%)
1 balíček červenej želatíny
Postup:
Vyšľaháme si šľahačku a odložíme bokom. Následne pripravíme želatínu podľa postupu na obale. Keď je želatína hotová, rozdelíme ju na dve polovice. Do jednej polovice pridáme nakrájané kúsky jahôd a navrstvíme do pripravených pohárov na víno, ktoré musia byť naklonené, aby sme dosiahli ten správny efekt. Takto pripravenú želatínu necháme dostatočne stuhnúť.
Do druhej polovice želatíny pridáme polovicu vyšľahanej šľahačky a dôkladne premiešame. Zmes navrstvíme na stuhnutú želatínu v pohároch a opäť necháme stuhnúť.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Poháre ozdobíme zvyšnou šľahačkou, kúskami jahôd a môžeme podávať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: gratefulprayerthankfulheart