Túto knedľu nám robila prababička, ktorú si ešte pamätám aj ja. Keď som sa vydala, vypýtala som recept od svojej mamy a je úplne taká istá, ako si ju pamätám. Keď sa vám bude zdať cesto drobivé, alebo príliš tekuté, stačí len pridať mlieko alebo naopak chlebík. Knedľa je výborná!
Postup:
1 lyžičku kr. cukru
25 g droždia
1 lyžičku soli
500 g polohrubej múky
2-3 krajce staršieho bieleho chleba (použijeme len striedku)
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
300 ml teplého mlieka
Postup:
V miske zmiešame múku, chlebík nakrájanú na kocky a zalejeme vlažným mliekom. Pridáme kvasnice, štipku soli, cukru a premiešame. Cesto nám vďaka použitým ingredienciám bude lepšie kysnúť. Spracujeme na vláčne cesto.
Misu vysypeme múkou a uzavrieme. Necháme 30 – 45 minút kysnúť. Potom cesto rozdelíme na dve časti a dáme variť do osolenej vody na 17 minút.
Po vybratí knedľu prepichujeme, aby nespadla.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Miška T.