Tento koláčik milujem – ku kávičke, rannému kakau, alebo šálke čaju. V našej famílii ide o najobľúbenejší jablkový dezert. Cesto z krupice a kefíru je krásne jemné, nadýchané a opečené jablká v ňom dokonale vyniknú!
Potrebujeme:
3 jablká – nakrájané na mesiačiky
50 g masla
¼ šálky kr. cukru
Na cesto:
200 g krupice
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
150 g kr. cukru
2 vajcia
250 g kefíru
1 lyžičku jedlej sódy
20 g kakaa
Postup:
V miske zmiešame cukor, vajcia, kakao, kefír, sódu a krupicu. Necháme 20 minút odstáť, aby krupica nasala vlhkosť.
Jablká umyjeme . Netreba šúpať a nakrájame na mesiačiky. V miske rozpustíme maslo, pridáme plátky jabĺčok, cukor a na slabom plameni miešame niekoľko minút.
Pripravíme si formu srnčí chrbát a vystelieme ju alobalom. Do formy navrstvíme jabĺčka aj s maslom z panvice.
Nelejeme cesto a vložíme do rúry. Pečieme pri teplote 180 stupňov 25 minút. Necháme vychladnúť. Poprášime cukrom a môžeme si pochutnávať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)