Tento chlebík je úplne jednoduchý a nevyjde vás ani na 50 centov. Odporúčam skutočne výborný a máte ho hotový raz-dva. Na prípravu vám netreba váhu ani odmerku, stačí 1 šálka.
Potrebujeme:
3 šálky hladkej múky
1,5 šálky vody
1/2 lyžičky sušeného droždia
1,5 lyžičky soli rasce
Postup:
Začneme tak, že v jednej miske si zmiešame suché prísady a nakoniec primiešame vodu – nemiesime, len zmiešame, prikryjeme utierkou a necháme kysnúť 12-18 hodín pri izbovej teplote.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Vykysnuté cesto na pomúčenej doske niekoľkokrát preložíme cez seba, opäť posypeme múkou a necháme ešte cca 1 hodinu kysnúť.
Rúru vyhrejeme na 200 ° C a dáme do neho vyhriať hrniec, alebo nádobu, v ktorej budeme chlebík piecť (nádoba musí mať aj pokrievku). Cesto preložíme do vyhriatého hrnca Pečieme uzavreté 30 minút, potom zložíme pokrievku a pečieme ešte 20 minút, aj dlhšie, ak máme radšej tmavšie kôrku.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)