Skvelý dezert pre každého, kto obľubuje ovocné dobroty s rýchlou a jednoduchou prípravou. Vyskúšajte túto vynikajúcu jablkovú dobrotu, ktorú pripravíte z niekoľkých bežných ingrediencií.
Potrebujeme:
2 veľké jablká
4 lyžice hnedého cukru
2 ½ lyžice masla
¾ lyžičky mletej škorice
2 lyžice ovsenných vločiek
1 lyžicu hladkej múky
¼ lyžičky soli
Postup:
Jablká ošúpeme, prekrojíme na polovicu a odstránime stred s jadierkami. Potom na povrchu každej polovice urobíme ostrým nožom zárezy tak, aby sme jabĺčka celkom neprerezali.
2 lyžice cukru zmiešame so ½ škorice a 1 ¼ lyžicou rozpusteného masla.
Jablká preložíme do zapekacej misy, ktorú vymažeme trochou masla. Povrch jabĺčok potrieme pripravenou zmesou škorice, cukru a masla.
Misu prikryjeme fóliou a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 200 stupňov približne 20 minút. Potom odstránime fóliu a pečieme ešte 10 minút pri tej istej teplote.
V miske si zatiaľ zmiešame 2 lyžice cukru, 1 ¼ lyžice rozpusteného masla, zvyšnú škoricu, ovsené vločky, hladkú múku a soľou.
Túto zmes následne nanesieme na upečené jabĺčka tak, aby sa dostala aj do zárezov na povrchu.
Takto pripravené jabĺčka pečieme ďalších 10 minút pri teplote 200 stupňov. Vyberieme a môžeme okamžite podávať. Vynikajúco chutia napríklad s vanilkovou zmrzlinou alebo šľahačkou.
zdroj: takprosto