U nás v rodine sú cesnakové zemiaky doslova hitom. Nedávajte však cesnak len-tak na zemiaky, ale samostatne upečte a až potom zmiešajte so zemiakmi. Chuť je neskutočná!
Potrebujeme:
500 g zemiakov
1 hlávku cesnaku
Kúsok masla
Olej, tymián
Jarnú cibuľku
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Postup:
Zemiaky starostlivo umyjeme. Ľahko je pokvapkáme olejom (len, aby sa nepripiekli) a okoreníme, nesolíme.
Palicu cesnaku hore zrežeme, pokvapkáme olejom, pridáme bylinky a zabalíme do alobalu. Na plech s papierom na pečenie dáme zemiaky, balíček s cesnakom a bylinky podľa chuti.
Pečieme na 200 st. asi 30-40 minút do zlatista. Maslo rozpustíme, pridáme pretlačné strúčiky cesnaku, soľ. Zemiaky trochu roztlačíme a zmes dobre vmiešame do zemiakov a dáme ešte na chvíľu zapiecť. Posypeme jarnou cibuľkou a koreninami podľa chuti.
Môžeme podávať ako prílohu, so šalátom, s kefírom alebo len tak.