Sporák je jednou z tých vecí v byte, ktoré vyžadujú takmer každodennú starostlivosť. Stačí chvíľka nepozornosti a vykypené mlieko, mastnota, alebo omáčka sa premenia na nepekné škvrny, ktoré je po zaschnutí takmer nemožné odstrániť. Ak sa chcete vyhnúť poškriabaniu povrchu sporáka a nechcete tráviť celý večer čistením špinavého sporáka, mám pre vás perfektný zlepšovák.
Potrebujeme:
+ kotúč kuchynského papiera,
+ peroxid vodíka
+ jedlú sódu.
Ako na to?
Naplňte pol šálky jedlou sódou a pridajte peroxid vodíka (3%). Pridajte tak, aby ste vytvorili konzistenciu pasty. Naneste na škvrny a na znečistený povrch a nechajte pôsobiť. Potom jednoducho zotrite kuchynským obrúskom – spolu s pastou vezmete aj škvrnu. Pasta je výborná aj na čistenie vnútra rúry. Všetko máte čisté jedným ťahom a bez námahy.
Ľubka I.