Nepečený dezert, ktorý spája tie najlepšie ingrediencie – lahodnú smotanu, tvaroh, sladké ovocie a chrumkavé oriešky. Čerešničkou na torte je ako inak voňavá čokoládová poleva.
Potrebujeme:
1 väčší banán
300 -400 g tvarohu
50 g kyslej smotany
100 g masla
1-2 lyžičky cukru
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 bal. vanilkového cukru
½ lyžičky cukru
2 lyžice kakaa
2 lyžice mlieka
Vlašské orechy na ozdobu
Postup:
Banán ošúpeme a uložíme na tanier
V mixéry zmiešame tvaroh, cukor, vanilkový cukor, smotanu a 50 g zmäknutého masla. Krém, ktorý nám takto vznikne nanesieme na povrch banánu.
V menšom hrnci zmiešame ½ lyžičky cukru s kakaom, mliekom a zvyšným maslom. Za stáleho miešania varíme asi 5 minút, alebo kým hmota nezačne hustnúť. Polevu necháme chvíľu vychladnúť a potom nanášame na tvarohový krém. Nakoniec vrch dezertu ozdobíme vlašskými orechmi a vložíme na cca 2 hodiny do chladničky stuhnúť.
Podávame nakrájané na menšie kúsky.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: vk