Namiesto jednej tyčinky celý plech takejto dobroty. A celkom bez pečenia, oplatí sa vyskúšať!
Potrebujeme:
500 ml mlieka
500-600 g maslových sušienok
250 g masla
1/2 šálky kr. cukru
2 lyžice hladkej múky
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
2 lyžice pudingu zlatý klas
750 ml smotany na šľahanie
3 bal. Sužovača
10 g želatíny v prášku
Strúhanú čokoládu na vrch
1 karamelové salko – alebo obyčajné salko, ktoré uvaríme
Postup:
Plech s rozmermi 25×30 cm vylžíme maslovými sušienkami.
Do kastróla nalejeme 250 ml mlieka a v zvyšnom mlieku si rozmiešame múku a pudingový prášok. Keď mlieko na plameni zovrie, vlejeme do nej druhú časť mlieka s pudingom a múkou. Pridáme aj cukor a uvaríme hustý puding.
Dáme vychaldnúť a v inej miske si ušľaháme zmäknuté maslo. Vmiešame po lyžičkách do vychladnutého pudingu a vymiešame jednotný krém.
Na sušienky navrstvíme karamelové salko a pokračujeme vrstvou sušienok. Potom navrstvíme pudingový krém, sušienky a takto prirpavený zákusok uložíme do chladna – na pár hodín, ideálne aj na celú noc.
Pred podávaním už len ušľaháme šľahačku so sutužovačmi. Šľahačku je dobré spevniť aj želatínov – jednoducho dáme napučať do vody, zahrievaním rozpustíme a ku koncu šľahania vmiešame do šľahačky. Na vrstvu šľahačky už len nastrúhame čokoládu a môžeme podávať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)