Furmanská krkovička s ryžou a zemiakmi na jednom pekáči: Geniálny obed 3v1!

Výborný nápad na skutočne bohatý obed, ktorý poteší celú rodinu. Každý si nájdete presne to, čo má rád!
[mashshare]

Výborný nápad na skutočne bohatý obed, ktorý poteší celú rodinu. Každý si nájdete presne to, čo má rád!

Potrebujeme:

6 plátkov krkovičky

2 ks cibule nakrájanú nadrobno

3 ks mrkvy nakrájanú na menšie kúsky

1 zelenú papriku nakrájanú nadrobno

4 zemiaky ošúpané a nakrájané na kolieska

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 šálku ryže

Soľ a korenie

Petržlenovú vňať nakrájanú nadrobno

Postup:

Na panvici s trochou oleja osmažíme cibuľku a potom pridáme aj mrkvu a papriku. Restujeme 2-3 minúty a potom pridáme ryžu, soľ a korenie. Keď ryža zosklovatie celú zmes zložíme z plameňa a navrstvíme na vymastenú zapekaciu misu. Prikryjeme plátkami (tie sme si osolili a okorenili). Po stranách zapekacej misy uložíme plátky zemiakov a podlejeme 2 šálkami vody alebo vývaru. Zakryjeme alobalom a vložíme do vyhriatej rúry, kde pri teplote 190 stupňov pečieme asi hodinu, prípadne tak dlho, aby krkovička bola dostatočne upečená. Potom zložíme alobal a necháme zapiecť ešte 15 minút.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes