Výborný recept na domáci Monte dezert, ktorí milujú malí aj veľkí maškrtníci. A čo je najlepšie, porcia pre celú rodinu vás vyjde na pár drobných.
Potrebujeme:
Tmavý krém:
500 ml mlieka
1 bal. čokoládového puding
1 lyžica práškového cukru
100 g čokolády na varenie
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
50 g lieskových orechov
50 g masla
Biely krém:
3 tégliky kyslej smotany
3 bal. vanilkový cukor
Postup:
400 ml mlieka zmiešame s lyžicou cukru, rozlámeme do neho celú čokoládu na varenie a preložíme na plameň. Zahrievame a miešame, až kým sa čokoláda nerozpustí.
Vo zvyšnom mlieku si rozmiešame pudingový prášok. Keď je zmes na plameni tekutá, pridáme aj mlieko s pudingom. Varíme za stáleho miešania, kým zmes nezhustne.
Nakoniec pridáme pomleté lieskové oriešky a ešte krátko povaríme.
Kým zmes vychladne, našľaháme si maslo, ktoré následne vmiešame do vyhladnutej zmesi.
V ďalšej mise zmiešame kyslú smotanu s vanilkovými cukrami – tak pripravíme svetlý krém. Teraz už len stačí navrstviť svetlý a tmavý krém.
Na dno pohára dáme svetlý smotanový krém, naň tmavý orieškový krém a naň opäť svetlý smotanový krém. Takto postupujeme kým nie je pohár plný. Dáme vychladiť a môžeme si pochutnávať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)