Tento recept pochádza od mojich príbuzných z Talianska a ide o skutočnú delikatesu, ktorá mi vždy dokáže spríjemniť deň. Verím, že bude chutiť aj vám!
Potrebujeme:
100 g kvalitnej horkej čokolády
300 ml smotany na šľahanie
Postup:
V tomto recepte je obzvlášť potrebné, aby bola smotana na šľahanie poriadne vychladená. Práve s dobre vychladenou smotanou totiž získame ten najlepší výsledok.
Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli, potom zložíme z plameňa a necháme vychladnúť – čokoláda však nesmie opäť stuhnúť. Medzitým si v samostatnej miske ušľaháme zo smotany tuhú šľahačku. Do šľahačky za stáleho miešania opatrne vmiešame čokoládu, tak aby si hmota zachovala vzdušnú konzistenciu.
Penu vložíme do chladničky stuhnúť. Podávame v dezertých pohároch ozdebenú šľahačkou a čokoládovými hoblinkami.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Poznámka: ak obľubujete sladšie dezerty, môžete namiesto horkej čokolády použiť mliečnu.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Foto: reprofoto dvo