Skvelý nápad na rýchly a vynikajúci obed, ktorý zvládnete pripraviť skutočne za pár minút. Tajomstvo vynikajúcej chuti spočíva v tak trochu netradičnom spojení mletého mäsa, strúhaných zemiakov, mrkve a jemnej omáčky. Pripravte skvelý obed pre celú rodinu s výnimočnou chuťou a rýchlou prípravou!
Potrebujeme:
300 g mletého mäsa (bravčové, hovädzie alebo kombináciu oboch)
5 stredne veľkých zemiakov
1 väčšiu mrkvu
1 vajce
1 menšiu cibuľu
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Korenie a soľ podľa chuti
Hladkú múku na obaľovanie
Omáčka:
3 lyžice paradajkovej omáčky
1 lyžica sladkej smotany
1/2 – 1 lyžičku horčice
Sušenú bazalku
Soľ a korenie podľa chuti
Postup:
Zemiaky a mrkvu očistíme a nastrúhame na hrubom strúhadle, pridáme mäso, vajce, soľ, korenie a nadrobno nakrájanú cibuľu. Z homty formujeme jednotlivé karbonátky, ktoré obľujeme v hladkej múke.
Teraz si pripravíme omáčku. 3 lyžice paradajkovej omáčky (alebo pretlaku), zmiešame s lyžicou sladkej smotany a horčicou. Pridáme sušenú bazalku a soľ, korenie a podľa chuti môžeme pridať aj krájané huby.
Karbonátky preložíme do panvice, zalejeme omáčkou a dusíme 15 minút. Hotové karbonátky posypeme čerstvou petržlenovou vňaťou a môžeme podávať.
Prajeme vám dobrú chuť :-)
zdroj: vk