Famózny krém s jemnou vôňou kávy a lahodnou čokoládou. Vynikajúco sa hodí do sladkých dezertov, alebo len tak, ako skvelú pochúťku na spríjemnenie popoludnia. Spravte si radosť aj vy! :-)
Potrebujeme:
1 lyžičku rozpustnej kávy
¼ šálky horúcej vody
1 šálku smotany na šľahanie
1 ½ šálky práškového cukru
240 g smotanového syra
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 lyžičku vanilkového extaktu
50 g strúhanej 70% čokolády
Postup:
Kávu nasypeme do horúcej vody, rozmiešame a necháme chvíľku vychladiť.
Zo smotany ušľaháme tuhú šľahačku. V inej miske zmiešame syr s cukrom a vanilkovým extraktom. Postupne do krému vmiešame rozpustenú kávu.
Nakoniec primiešame do krému opatrne šľahačku tak, aby výsledná hmota bola čo najviac nadýchaná. Do pohárov striedavo vrstvíme krém a strúhanú čokoládu (prípadne môžeme vymeniť čokoládu za kakao).
Môžeme pridať aj ovocie, orechy alebo piškóty.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)