Veľmi chutné sviatočné jedlo, ktoré je na rozdiel od vyprážaných rezňov zdravšie a jeho príprava je rýchla a jednoduchá. Ochutnajte aj vy túto skvelú variantu klasického nedeľného menu.
Potrebujeme:
600 g kuracích rezňov
1 cibuľu
5 paradajok
250 g strúhaného syra
4 lyžice majonézy
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Soľ a čierne mleté korenie podľa chuti
Postup:
Kuracie psia narežeme na plátky hrubé cca 2 cm. Plátky jemne rozklepeme cez igelitové vrecko – získame dlhšie a tenšie plátky, ktoré osolíme a okoreníme podľa chuti.
Rúru nastavíme na 200 stupňov. Plech vystelieme papierom na pečenie, ktorý potrieme rastlinným olejom. Na plech položíme kuracie plátky, potrieme majonézou, posypeme krájanou cibuľkou a kolieskami paradajok. Na vrch nasypeme strúhaný syr.
Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme 20 minút. Podávame teplé s prílohou podľa chuti.
Poznámka: Ak sa obávate, že syr by sa mohol spáliť, pridajte ho až po 10 minútach pečenia.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)