Dnes som premýšľala, čo chutného by som mohla pripraviť na obed. Doma som však našla len zopár základných surovín a starý chlieb. Spomenula som si na slová mojej babičky, ktorá vždy vravievala, že dobrá kuchárka sa pozná v núdzi a dokáže vykúzliť tie najchutnejšie veci aj z celkom obyčajných surovín.
Potrebujeme:
500 g staršieho chleba
Trochu mlieka
1 stredne veľký zemiak
100 – 150 g šunky nakrájanej nadrobno
Paprikovú pastu (1-2 lyžice)
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Trochu čerstvej petržlenovej vňate (príp. jarnej cibuľky nakrájanej nadrobno)
½ feferónky (ak máte radi pikantné)
1 vajce
80 g strúhaného syra
1 strúčik cesnaku
Soľ a korenie podľa chuti
Postup:
Chlieb nakrájame na kocky, vložíme do hlbokej misy a zalejeme mliekom. Necháme chvíľu odpočívať.
Keď chlieb zmäkne, vyberieme ho z mlieka a jemne vytlačíme prebytočnú tekutinu. Pridáme strúhaný zemiak, nadrobno nakrájanú šunku, vajce, soľ, korenie, najemno nesekanú feferónku, syr, petržlenovú vňať, prelisovaný cesnak, paprikovú pastu a dobre premiešame.
Z hmoty formujeme okrúhle placky, ktoré vyprážame na rastlinnom oleji dozlatista.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: coolinarika