Domácemu pečivu sa nič nevyrovná. Aj preto vám prinášame ďalší skvelý recept, ktorý spája chuť chrumkavého domáceho chlebíka s výraznou chuťou cesnaku a lahodného syra. Ideálna pochúťka, ktorá sa hodí napríklad aj k večernému hokejovému fandeniu!
Potrebujem:
Chlieb:
675 g polohrubej múky
7 g sušených kvasníc
550 ml horúcej vody
2 lyžičky soli
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 lyžička cukru
Náplň:
2 lyžice petržlenovej vňate
100 g – maslo
4 strúčiky cesnaku
50 g plátkového syra
2 lyžice olivového oleja
Postup:
Najskôr si pripravíme domáci chlebík – 125 ml vody zmiešame s cukrom a droždím a pripravíme kvások. V inej miske si zmiešame ostatné suroviny, pridáme kvások a spracujeme hladké cesto. Cesto necháme odpočívať na teplom mieste približne 1,5 hodiny, kým nevykysne.
Rúru nastavíme na 250 stupňov a do spodnej časti umiestnime pekáč s vodou.
Z cesta, ktoré medzičasom vykyslo, vytvoríme podlhovasté bochníky. Povrch každého bochníka jemne narežeme. Bochníky vložíme do rúry a pečieme spolu s pekáčom s vodou približne 15 minút. Potom pekáč vytiahneme a chlebíky necháme ďalších 15 minút dopiecť (kým nie sú bochníky na povrchu zlatisté).
Upečené chlebíky vytiahneme a necháme vychladnúť. Každý chlebík zvrchu narežeme pričom je potrebné dávať pozor, aby sme chlebíky celkom neprerezali.
Pripravíme si náplň – maslo rozpustíme na miernom ohni, pridáme olivový olej a prelisovaný cesnak. Premiešame a touto zmesou dôkladne potrieme bochníky tak, aby sa zmes dostala aj do zárezov. Následne do zárerov poukladáme plátky syra a povrch chlebíka posypeme petržlenovou vňaťou.
Chlebíky zabalíme do alobalu a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 150 stupňov ešte 15 minút.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)