Výnimočne chutný koláčik z celozrnnej múky, vločiek, masla a voňavej škorice. Pripravte si zravšu verziu obľúbeného jablkového dezertu, ktorú hravo zvládne pripraviť aj začiatočník. Je to skutočne jednoduché!
Potrebujeme:
3 jablká
200 g celozrnnej pšeničnej múky
1 šálku ovsených vločiek
125 g rozpusteného masla
1 vajce
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
2 lyžice mlieka
1 bal. prášku do pečiva
Škoricu mletú
1 bal. vanilkového cukru (príp. 1/2 lyžičky vanilkového extraktu)
Štipku soli
100 g hnedého cukru (pre ešte zdravšiu verziu zvolíme med)
Postup:
Formu na pečenie vystelieme papierom na pečenie a vložíme do chladničky.
Vo väčšej miske zmiešame múku, vanilkový aj hnedý cukor, prášok do pečiva, soľ, škoricu a ovsené vločky.
V inej miske zmiešame maslo s mliekom a rozšľahaným vajíčkom. Potom obe hmoty spojíme a vypracujeme homogénne cesto.
Cesto rozdelíme na dve polovice. Jednu navrstvíme na dno formy a vložíme späť do chladničky. Rovnako dáme do chladničky aj druhú polovicu cesta.
Jablká ošúpeme, zbavíme jadierok a nakrájame na tenšie plátky (môžeme pokvapkať citrónom). Plátky jabĺk uložíme na cesto a prikryjeme druhou polovicou cesta.
Koláč vložíme do vyhriatej rúry, kde pri teplote 180 stupňov pečieme približne 25-30 minút.
Hotový koláč necháme chvíľu vychladnúť a môžeme podávať posypaný práškovým cukrom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: chefcook