Milujem jedlá z kapusty a predovšetkým tradičné holúbky, avšak ich príprava je pomerne náročná a zdĺhavá. Preto som sa rozhodla vyskúšať zjednodušenú verziu, ktorú pripravíte raz-dva a chutí rovnako vynikajúco ako originál. :-)
Potrebujeme:
250 g mletého bravčového alebo kuracieho mäsa
250 g kapusty nasekanej najemno
½ šálky varenej ryže
1 cibuľu
1 mrkvu
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
3 strúčiky cesnaku
1 vajce
Voliteľné (1 lyžicu naselkaného kôpru alebo petržlenovoej vňate)
Soľ a korenie podľa chuti
Hladkú múku na obaľovanie
Omáčka:
1 lyžicu paradajkového pretlaku
2 lyžice kyslej smotany
1 šálku vody
Soľ a korenie podľa chuti
Postup:
Kapustu obaríme vriacou vodou. Cibuľu nakrájame nadrobno a spolu s mrkvou osmažíme na troche rastlinného oleja. Nakoneic pridáme pretlačený cesnak a všetko spolu chvíľu restujeme na úpanvici.
V miske zmiešame mäso s kapustou, ryžou, vajíčkom, osmaženou cibuľovou zmesou, kôprom a dochutíme soľou a korením. Formujeme jednotlivé „holúbky“, ktoré obaľujeme v hladkej múke.
Holúbky ukladáme na plech vymastený rastlinným olejom. Nakoniec holúbky zalejeme omáčkou. Tú pripravíme tak, že v miske zmiešame 1 lyžicu paradajkového pretlaku, 2 lyžice kyslej smotany, 1 šálku vody a dochutíme soľou a korením.
Pečieme vo vyhriatej rúre 30-35 minút pri teplote 180 stupňov.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)