Tento recept ulahodí každému fanúšikovi snehových pusiniek. Okrem základného receptu je totiž vylepšený o ďalšie skvelé ingrediencie – tvaroh a smotanu, ktoré sú základom jemného krému v jedlých sladučkých košíkoch. Tomuto dezertu je jednoducho nemožné odolať!
Potrebujeme:
Na košíky:
1 šálku kryštálového cukru
4 vaječné bielky
Na krém:
150 g kyslej smotany
400 g jemného tvarohu
Cukor alebo med podľa chuti
Čerstvé ovocie a ozdobu
Postup:
Najskôr si pripravíme bielkový krém. Dobre vychladené bielky vyšľaháme s cukrom na tuhý sneh. Sneh navrstvíme do cukrárenského vrecka a na plechu vystlanom papierom na pečenie tvarujeme jednotlivé košíčky.
Plech vložíme do rúry a pečieme pri teplote 100 stupňov 1 ½ – 2 hodiny.
Kým sa košíčky pečú, pripravíme si krém. V miske vyšľaháme tvaroh so smotanou dohladka. Podľa chuti pridáme cukor alebo med.
Keď sú bielkové košíky hotové, vyberieme ich z rúry a necháme vychladnúť. Potom do košíkov dávkujeme tvarohovo-smotanový krém. Vrch každého košíka vyzdobíme čerstvým ovocím.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: vk