Prekvapte svojich blízkych voňavými domácimi cukríkmi bez konzervantov, chémie a umelých farbív!
Potrebujeme:
120 ml vody
350 – 400 g brezového cukru
1 bal. želatíny v prášku (20g)
60 ml studenej prevarenej vody
180 ml citrónovej šťavy (z 3-4 citrónov)
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Brezový cukor na obaľovanie
Poznámka: Brezový cukor môžete nahradiť obyčajným, avšak pre zdravšiu verziu jednoznačne odporúčame brezový cukor.
Postup:
Želatínu nasypeme do 60 ml studenej vody a necháme 5-10 minút napučať. 350 g cukru zmiešame so 120 ml vody, preložíme a sporák a privedieme k varu. Chvíľu varíme na miernom plameni a zložíme z plameňa.
Potom cukrový sirup zložíme z plameňa, vmiešame doň želatínu a nakoniec aj citrónovú šťavu, ktorú do zmesi nalejeme cez sito.
Dôkladne premiešame, aby sa želatína rozpustila. Vznikne nám hmota podobnej konzistencie ako marmeláda. Premiestnime ju do plastovej nádoby (príp. do formičiek na ľad) a vložíme stuhnúť do chladničky na cca 2 hodiny.
Potom hmotu nakrájame na kocky, obalíme v cukre a môžeme si pochutnávať na domácich citrónových cukríkoch.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: vk