Skvelá omáčka s jemne kyselkavou chuťou. 20 minút a nemáte čo robiť, perfektný obed je na stole. Môžete ju robiť aj s mäskom, alebo podávať len tak, je to len na vás.
Potrebujeme:
500 g húb
1 lyžicu bravčovej masti
2 guličky nového celého korenia
1 cibuľu
Soľ, korenie a špetku cukru
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
2 lyžice hladkej múky
1 téglik smotany na šľahanie
Ocot – asi 3-4 lyžičky
1 bobkový list
Postup:
Na panvici si roztopíme masť a opražíme na nej nadrobno nakrájanú cibuľku. Pridáme nakrájané huby a krátko orestujeme, potom podlejeme trochou vody, ochutíme soľou, koreninami, bobkovým listov a dusíme, kým huby nie sú mäkké.
Múku si rozmiešame v smotane a primiešame do hubovej zmesi, môžeme pridať aj trochu mlieka, ak sa nám zmes zdá príliš hustá. Nakoniec pridáme ocot a špetku cukru, premiešame, zložíme z plameńa a môžeme podávať. Na tanieri ozdobíme čerstvou petržlenovou vňaťou.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)