Šťavnaté mäsové valčeky z mletého mäsa v chrumkavom trojobale a cesnakovej omáčke. Toto jedlo si hneď obľúbila celá rodina!
Potrebujeme:
500 g mletého mäsa
1 plátok chleba bez kôrky
100 ml kyslej smotany
1 vajce
1 lyžičku petržlenovej vňate
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 lyžičku soli
Ak je to potrebné strúhanku na zahustenie
Na obaľovanie:
2 vajcia
Hladkú múku
Strúhanku
Olej na vyprážanie
Na omáčku:
30 g masla
1 lyžicu hladkej múky
100 ml mlieka
2-3 strúčiky cesnaku
300 ml kyslej smotany
Soľ a vegetu podľa chuti
Petržlenovú vňať
Postup:
Mäso zmiešame so soľou, petržlenom, vajíčkom a chlebom, ktorý sme si namočili do smotany.
Z mäsa formujeme mokrými rukami valčeky, ktoré obalíme ako klasické rezne – v múke, vajíčku a strúhanke.
Potom fašírky vypražíme na horúcom oleji zo všetkých strán dozlatista.
Na samostatnej panvici roztopíme maslo, vmiešame múku, mlieko a privedieme do varu. Potom vmiešame do zmesi smotanu, petržlenovú vňať a nakoniec aj cesnak. Necháme povariť pár minút, kým omáčka nezíska správnu konzistenciu – nezhustne. Fašírky potom jednoducho pridáme do panvice s omáčkou.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: coolinarika