Túto dobrotu možno poznáte pod názvom Holandské rezne. Je to výborné jedlo, ktoré môžete podávať aj ako slávnostné jedlo. Ak hľadáte tip na pohostenie pre návštevu, toto sa vám určite hodí!
Potrebujeme:
1,2 kg bravčového mäsa mletého (bôčik a pliecko 1:1)
Soľ
1 vajce
300 g najemno nastrúhaného syra
100 ml mlieka
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Na obaľovanie:
200 g hladkej múky
½ l mlieka
2 vajcia
300 g strúhanky
Postup:
Mäso zmiešame so soľou, vajíčkom, syrom a necháme chvíľu odležať. Z múky, mlieka a vajíčka vymiešame redšie cestíčko, ktoré osolíme. Z mäsa tvarujeme jednotlivé „rezne“, ktoré obalíme najskôr v cestíčku a potom v strúhanke. Vyprážame ako klasické rezne na rozpálenom oleji.
Podávame s ľubovolnou prílohou.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)