Už dlhšie som sa odhodlávala vyskúšať recept, o ktorom moja svokra hovorí ako o „najlepšom recepte na pečené zemiaky“. Dnes viem, že skutočne nepreháňala. Zemiaky sú úžasne chutné, krémové a voňavé. Dokonca, moji chlapi vôbec nefrflali, že na večeru nebolo žiadne mäso. Po zemiačikoch sa zaprášilo jedna radosť! :-)
Potrebujeme:
6-7 zemiakov
2 lyžice zmäknutého masla
½ šálky mlieka
1 ½ šálky kyslej smotany
2 lyžice hladkej múky
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
3-4 strúčiky cesnaku
1 lyžičku soli
Štipku čierneho mletého korenia
1 ½ šálky strúhaného syra
2 lyžice nadrobno nasekanej zelenej cibuľky
Postup:
Rúru nastavíme na 200 stupňov. Zapekaciu misu vymastíme s maslom.
Zemiaky očistíme, nakrájame na menšie kúsky a preložíme do misy. Ja som použila nové zemiaky a preto som ich nešúpala, ale len dôkladne umyla a nakrájala.
Vo väčšej miske zmiešame mlieko so smotanou, múkou, pretlačeným cesnakom, soľou a korením. Dobre premiešame a zmes potom najeleme na zemiaky.
Potom zapekaciu misu prikryjeme fóliou a dáme do rúry na 30 minút. Následne fóliu odstránime a pečieme ďalších 20-30 minút. Krátko pred dopečením, posypeme strúhaným syrom a pečieme ešte 3-5 minút, kým sa syr nerozpustí.
Vyberieme z rúry, necháme chvíľku vychladnúť, posypeme cibuľou a môžeme podávať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: vk