Kedže mám korene v Česku, tieto knedle robím často. Sú rýchle, výborné a omnoho jednoduchšie, ako kysnutá knedľa. Robím k omáčkam, gulášu, s dusenou kapustou, alebo aj len tak – keď potrebujeme zužitkovať staršie pečivko. Tento recept som odkukala z televízie, od slávneho šéfkuchára!
Potrebujeme:
250 g staršieho pečiva
250 ml mlieka
2 žĺtky
Soľ
Štipku muškátového orieška
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
20 g masla
40-50 g hrubej múky
Sneh ušľahaný z dvoch bielkov
Moje vylepšenie:
Dobre prerastená slaninka nakrájaná nadrobno
Postup:
Pečivko nakrájame na kocky a zalejeme rozmiešanými žĺtkami s mliekom. Pridáme soľ, štipku muškátového orieška, nadrobno nasekanú petržlenovú vňať a hrubú múku – všetko dôkladne premiešame a nakoniec primiešame aj sneh z bielkov. Sneh vmiešame do zmesi opatrne, aby sme mali cesto krásne nadýchané. Potom si navlhčíme ruky a z cesta formujeme guľôčky. Knedle varíme vo vriacej vode asi 15 minút.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Andrea H.