Veľmi jednoduchá príprava a fantasticky lahodná chuť. Pripravte si skvelý dezert plný sladkého kokosu a smotany.
Potrebujeme:
Cesto
1 vajce
1 šálku bieleho jogurtu
½ šálky kryštálového cukru
10 g prášku do pečiva
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 ½ šálky hladkej múky
Náplň
½ šálky kryštálového cukru
100 g strúhaného kokosu
1 bal. vanilkového cukru
Na poliatie
1 šálku sladkej smotany
Postup:
Všetky ingrediencie na cesto zmiešame a vypracujeme homogénnu hmotu. Cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy na pečenie.
V miske zmiešame kokos s kryštálovým a vanilkovým cukrom. Zmes rovnomerne navrstvíme na cesto.
Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180-200 stupňov približne 25-30 minút. Aby sme mali istotu, že sa kokos na povrchu nespálil, môžeme na prvých 10 minút pečenia prikryť formu alobalom.
Keď je koláč hotový, vyberieme ho z rúry a ešte horúci polejeme šálkou smotany.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: vk